Zoo vrt Osijek
ENG

ZIMSKA IDILA

  • ZIMSKA IDILA
13.
January
2021.

ZIMSKA IDILA

Razmišljate li o bijegu u prirodu, o zimskoj bajci, okruženi drvećem prekrivenih snijegom i divljim životinjama iza ograda, s pogledom na zamrznuta jezera, ne trebate dugo tražiti.

U neposrednoj blizini Osijeka, s druge strane rijeke Drave, u ZOO vrtu, možete pobjeći od užurbane svakodnevice i odmoriti dušu. Priroda nas je stvarno podarila raznim ljepotama koje trebamo čuvati, a ovdje je puno toga na 11 hektara.

Lagana šetnjica zoološkim vrtom, bez obzira što je temperatura zraka u minusu, svakako će pogodovati dobrom raspoloženju svih generacija, od onih najmlađih, pa do najstarijih.

Ima puno dokaza da niže temperature mogu biti dio zdravog života. Izgledno je da ćete brže trošiti kalorije, udisati svježiji zrak, razmišljati bistrije, imati jači imunitet i više se družiti s voljenima.

Hladnoća troši kalorije i sagorijeva masne stanice, a šetnja po svježem snijegu donosi radost i opuštanje kao malo koja druga aktivnost.

Hodanje po hladnom vremenu povećat će vam potrošnju energije i održati je visokom još satima poslije.

Hladno vrijeme osigurava dobar san, omogućuje bolje disanje, ali i pomaže kod infekcija i ublažava upale, te povoljno utječe na otpornost organizma, a što je u doba pandemije korona virusa od ogromne važnosti.

Posjećujte prirodu i prakticirajte duge šetnje na otvorenome. Stoga, odvojite barem sat vremena i posjetite ZOO Osijek, naše je radno vrijeme od 09:00 do 16:00 sati, s tim da je ulaz za posjetitelje do 15:00 sati.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više