Zoo vrt Osijek
ENG

VRLO USPJEŠNA MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA

  • VRLO USPJEŠNA MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA
07.
September
2020.

VRLO USPJEŠNA MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA

Iza nas je vrlo uspješna Međunarodna noć šišmiša!

Mnoštvo posjetitelja uživalo je u aktualnoj temi "Šišmiši i korona", gdje su "iz prve ruke" od studenata biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek mogli čuti kako pandemiju COVID-19 nisu uzrokovali šišmiši, već ljudi, odnosno ljudske aktivnosti koje mijenjaju okoliš. Također, saznali su kako uklanjanje šišmiša neće okončati pandemiju.

Naime, mnoge su vrste šišmiša u problemima i potrebna im je naša pomoć da bi preživjeli. Oni su strogo zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode, vrlo su korisne životinje, osobito ovdje u Slavoniji ako znamo kako jedan šišmiš u samo jednoj večeri može pojesti do 500 komaraca.

Nakon prezentacije održan je i kviz, u kojem su mališani pokazali svoje znanje o ovim jedinim letećim sisavcima, te su bili prigodno i zasluženo nagrađeni.

Posjetitelji su u laganoj šetnji vrtom mogli i poslušati šišmiše koji su cijelu večer nadlijetali ZOO, naravno, uz pomoć bat-detektora, uređaja koji se koristi za otkrivanje prisutnosti šišmiša tako što pretvara njihove ultrazvučne signale u zvučne frekvencije.

Po prvi puta imali smo i špilju šišmiša, uređenu poput prave špilje gdje šišmiši spavaju naglavače, a u njoj je organizirana kreativna radionica. Mališani su uz studente Umjetničke akademije izrađivali šišmiš - maske i lutke, koje su koristili u vrlo atraktivnom kazalištu sjena.

Od atrakcija večeri možemo spomenuti druženje s kuglastim pitonom, štandove sa životinjskim preparatima i informativnim letcima, te facepainting.

Ovim putem zahvaljujemo svim studentima koji su sudjelovali u organizaciji i zaista potrudili da i ova Međunarodna noć šišmiša u ZOO Osijek bude uspješna!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više