x

60g ZOO vrta!

Klikni i pogledaj promotivni film snimljen povodom 60 godina postojanja ZOO-vrta Osijek.

Zoo vrt Osijek
ENG

VIDRE UŽIVAJU U SVJEŽOJ RIBI

  • VIDRE UŽIVAJU U SVJEŽOJ RIBI
30.
April
2020.

VIDRE UŽIVAJU U SVJEŽOJ RIBI

O orijentalnim azijskim patuljastim vidrama, te njihovim mladuncima u osječkom ZOO-u već smo pisali ovih dana, te ste upoznali ovu slatku četveročlanu obitelj. No, niste vidjeli kako uživaju u svježim babuškama, koje su upravo danas stigle iz kontroliranog uzgoja i već se našle u njihovom bazenu. Naime, vidrama je to najdraže mjesto gdje im poslužujemo hranu!

Svi znamo kako je svježa riba višestruko korisna za organizam, ne samo zato što sadrži višestruko nezasićene masnoće, dragocjene saveznike za prevenciju raznih bolesti, nego predstavlja i bogat izvor mineralnih soli. Nutricionisti kažu kako sve vrste ribe sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12, izuzetno važne za pravilan rad živčanog sustava. Riba obiluje kvalitetnim bjelančevinama, lako se probavlja, a bogata je kalcijem, fluorom, fosforom, željezom, vitaminom D, omega 3 masnim kiselinama.

Inače, u svježim babuškama uživaju i pelikani, medvjedi, američki i nosati rakuni, kao i orao štekavac i rode koje se nalaze u oporavilištu u sklopu ZOO-a.

Osim babuški, naša vesela obitelj vidri, u ZOO-u jede i miševe, iznutrice, papaline, gavune, školjke i dagnje. Upravo su, zahvaljujući prehrani, koja im je svakodnevno odabrana, normirana i preporučena, ove orijentalne azijske patuljaste vidre tako okretne i zdrave.

Uživajte u ovoj maloj foto-galeriji u kojoj pratimo put svježe ribe od transportnog vozila, do bazena vidri i, konačno, do njihovih kandžica i oštrih zubića!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više