Zoo vrt Osijek
ENG

USPJEŠNA BUNDEVIJADA

  • USPJEŠNA BUNDEVIJADA
27.
October
2020.

USPJEŠNA BUNDEVIJADA

Bundevijada je i ove godine polučila velik interes studenata 2. godine Diplomskog sveučilišnog studija Biologija; smjer: znanstveni, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek.

Dvadesetak je studenata maštovito rezbarilo bundeve i, po naputku edukatorice, prof. Tatjane Elez, punilo ih orašastim voćem, mesom i ribicama. Tako pripremljene bundeve sudionici radionice su, uz pomoć timaritelja Igora i Gorana, dali životinjama kako bi poslije promatrali i fotografirali njihovo ponašanje.

Zanimljivo je kako za igru s bundevama ovoga puta uopće nisu bili zainteresirani nosati rakuni i gorske kune (a koji su inače vrlo agilni), no, svoju su spretnost pokazale vidre, medvjedi, paunovi, čimpanze, makaki, merkati i fose.

Cilj bundevijade studentima je istraživanje u sklopu kolegija "Ponašanje životinja", nositeljice predmeta doc. dr. sc. Mirte Sudarić Bogojević.

Da je ovo bila vrlo uspješna radionica, govori i činjenica da su studenti iz udruge "ZOA" (također s Odjela za biologiju) zatražili od ZOO vrta organizaciju još jedne ovakve bundevijade za svoje članove!

Dakako, dogovorili smo sljedeći susret već u petak, 30. listopada, s početkom u 12 sati!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više