Zoo vrt Osijek
ENG

POZIV GRAĐANIMA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU RADIONICE O NAČINU ZBRINJAVANJA ŽIVOTINJA U OPORAVILIŠTU

  • POZIV GRAĐANIMA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU RADIONICE O NAČINU ZBRINJAVANJA ŽIVOTINJA U OPORAVILIŠTU
17.
Svibanj
2022.

POZIV GRAĐANIMA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU RADIONICE O NAČINU ZBRINJAVANJA ŽIVOTINJA U OPORAVILIŠTU

Poštovani, pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u radionici "Jačanje svijesti javnosti o očuvanju divljih strogo zaštićenih životinja s prostora RH koje se zbrinjavaju u oporavilištima" koja će se održati u Zoološkom vrtu u Osijeku 21. svibnja od 11 do 13 sati.

Radionica će se održati u sklopu projekta Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja koje se zbrinjavaju u oporavilištu Unikom d.o.o. - Radna jedinica zoološki vrt.

Sveobuhvatni cilj ovoga predavanja koje će održati prof.dr.sc. Enrih Merdić s Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku jest stvaranje mreže educiranih građana o važnosti brige i zaštite strogo zaštićenih divljih životinja u svrhu očuvanja bioraznolikosti. S obzirom da u sklopu Zoološkog vrta u Osijeku djeluje Oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje, jedino takvo u istočnom dijelu Hrvatske, čija je misija u uskoj vezi s pravovremenim i angažiranim pristupom opće populacije, važnost razumijevanja od strane opće populacije izuzetno nam je bitna. Tijekom radionice zainteresirani će moći doznati kako prepoznati strogo zaštićene divlje životinje kojima je potrebna pomoć, kakav je postupak obavještavanja i kontaktiranja Oporavilišta, kako rukovati s pronađenim ozlijeđenim životinjama i sl.

Broj sudionika ograničen je na 20 osoba, stoga Vas molimo da se na radionicu prijavite pozivom na broj telefona 285-234 i na vrijeme si osigurate mjesto. Ulazak u Zoološki vrt i sudjelovanje na radionici za unaprijed najavljene osobe je besplatno.

Ukupan iznos projekta i iznos koji sufinancira EU:

Ukupan iznos projekta: 7.058.764,28 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 5.999.949,63 HRK

Nacionalno sufinanciranje FZOEU: 927.570,56 HRK

Sredstva korisnika: 131.244,09 HRK

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više