Zoo vrt Osijek
ENG

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PTICA SELICA

  • OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PTICA SELICA
10.
May
2021.

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Već tradicionalno, 10. svibnja, u našem se ZOO-u obilježava Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day - WMBD), pa je tako bilo i ove godine.

Kako bismo pobudili svijest javnosti, a posebno lokalne zajednice, proveli zanimljive edukativne radionice o važnosti zaštite ptica selica svim posjetiteljima koji su se toga prijepodneva našli u zoološkom vrtu.

Studenti biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek govorili su učenicima Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" o vrstama ptica koje svake godine u rano proljeće dolaze u naše krajeve i napuštaju nas u jesen kako bi otišle na jug.

Kako bi im približili ptičji svijet, ponudili su im dalekozore pomoću kojih su promatrali ptice u vrtu, te mnoštvo stučnih materijala na štandovima koji su bili postavljeni uz staze.

Moglo se čuti kako je ptice selice važno čuvati na svim dionicama njihova dalekoga puta. Životinje ne poznaju ljudske granice država niti naše zakone, već se ponašaju po obrascu kako su se ponašale tisućljećima pa i milijunima godina. Kako bi ih što kvalitetnije zaštitili potrebni su zakoni i suradnja među državama.

Nakon edukacije, učenici Centra "Ivan Štark" darovali su ZOO vrtu Osijek vrlo lijepe mobile s ptičicama kojima ćemo okititi našu edukacijsku učionicu.

.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više