Zoo vrt Osijek
ENG

NAJAVLJEN BOGAT PROGRAM ZA USKRS U OSIJEKU

  • NAJAVLJEN BOGAT PROGRAM ZA USKRS U OSIJEKU
29.
Ožujak
2023.

NAJAVLJEN BOGAT PROGRAM ZA USKRS U OSIJEKU

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana na kompi, najavljen je doista bogat program koji grad na Dravi sprema za doček Uskrsa!
Manifestaciju Uskrs u Osijeku su najavili zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, direktor Unikoma Igor Pandžić i direktor GPP-a Dejan Rusmirović, a ono što nas narednih dana čeka su Uskrsni tramvaj i turistička vođenja, Šarana jaja bojama grada, Moto zeke, Uskrs u ZOO vrtu...
Kompa, na kojoj su postavljene nove klupe, od subote ponovno vozi i to - besplatno za sve putnike! Njome možete do Zoološkog vrta u kojem se na Veliki četvrtak počinje graditi najveće uskrsno gnijezdo, a na uskrsni ponedjeljak družite se uz životinje i zeku.
Dakle, ove godine na Veliki četvrtak, 6. travnja u 16:00 sati pozivamo sve koji žele sudjelovati u gradnji Uskrsnog gnijezda u ZOO vrtu Osijek.
Naravno, pozivnica vrijedi i za najmlađe, koji također mogu uživati u ovom veselom i kreativnom poslu!
A na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja, slijedi ono pravo - početak sezone!
Sve koji odluče Uskrsni ponedjeljak provesti u ZOO vrtu Osijek dočekat će zabavni program, i to u dva termina – od 11:00 i od 16:00 sati.
Naime, i ovoga puta će uskrsni Zeko dočekati posjetitelje na ulazu u Zoološki vrt, povesti u veselu šetnju kroz ZOO, te na svoj način objašnjavati zanimljivosti iz životinjskog svijeta, a cijelo vrijeme će nuditi mališane slatkišima - bombonima i čokoladnim jajima.
Timaritelji će pred posjetiteljima tradicionalno davati šarene pisanice životinjama koje inače konzumiraju kuhana jaja (čimpanzama, makakima, nosatim rakunima, medvjedima, merkatima i vidrama) i svima zaželjeti sretan Uskrs!
Pored toga, bit će organizirani edukativni sadržaji (bit će izloženi divlji zec i domaći kunić kako bi posjetitelji vidjeli razliku između te dvije vrste životinja, te štand sa životinjskim preparatima- jajima, perjem, rogovima), a za najmlađe će biti održane i zabavne igre na otvorenome, kao što su skakanje u vrećama i nošenje jaja u žlici zatvorenih očiju.
Za sve one koji vole trajno zabilježiti lijepe trenutke, bit će postavljen i Foto point - VisitOsijek.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više