Zoo vrt Osijek
ENG

NA INICIJATIVU ZOO VRTA UDRUGA "ZOA" DOBILA VRIJEDNO PRIZNANJE

  • NA INICIJATIVU ZOO VRTA UDRUGA "ZOA" DOBILA VRIJEDNO PRIZNANJE
26.
April
2021.

NA INICIJATIVU ZOO VRTA UDRUGA "ZOA" DOBILA VRIJEDNO PRIZNANJE

Članovi Udruge studenata biologije „ZOA” od danas su ponosni vlasnici prestižne nagrade Osječko-baranjske županije „Zelena povelja”.

ZOO vrt Osijek, odnosno Unikom d.o.o. za komunalno gospodarstvo Osijek, već dugi niz godina surađuje s Odjelom za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, te je u svibnju 2018. sklopio i Ugovor o poslovnoj suradnji na neodređeno vrijeme.

Kako je u ZOO-u osigurana edukacijska učionica, kao i tehnička i pomoćna oprema potrebna za izvođenje iste, članovima "ZOA-e" omogučuje studentsku praksu kroz samostalno izvođenje edukacijskog programa (predavanje) o životinjskom svijetu učenicima osnovnih škola i vrtićkim skupinama, sudjelovanje u obilježavanju eko-datuma, kao i vođenje programa proslave dječjih rođendana.

Članovi Udruge studenata biologije „ZOA“, već godinama vrlo aktivno sudjeluju u obilježavanju eko datuma na poziv edukatora osječkog ZOO vrta kako bi šira javnost stekla osnovna znanja o biologiji životinja i njihovih staništa, kroz podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti životinja i upoznavanjem prirodnog ponašanja divljih životinja.

To je izvrsna prilika studentima pokazati svoju kreativnost, te na zanimljiv i interaktivan način javnosti govoriti o očuvanju životinjskih vrsta i gubitku njihovih staništa,razumijevanjem životinjskog i biljnog svijeta kao i stvaranjem pozitivnih stavova prema životinjama i prirodi.

Uz njihovu pomoć uspješno organiziramo Svjetski dan ptica selica, Zimsku školu, Proljetnu školu, Ljetnu školu, edukativne programe za osonovnoškolce, Međunarodnu noć šišmiša, Svjetski dan zaštite životinja, te Jesenske radionice s bundevama, ali i proslave dječjih rođendana.

Obzirom da su to vrlo odgovorni, savjesni, zreli, maštoviti i iznad svega kooperativni mladi ljudi kojima je doista stalo do očuvanja životinjskih vrsta i stvaranja pozitivnih stavova javnosti prema životinjama i prirodi, nominirali smo Udrugu studenata biologije „ZOA“ za prestižnu nagradu kao što je Zelena povelja Osječko-baranjske Županije.

Kako je Županija prepoznala njihov trud, danas je nagrada stigla u prave ruke!

Čestitamo svim članovima "ZOA-e" na zasluženoj nagradi i veselimo se nastavku suradnje!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više