Zoo vrt Osijek
ENG

Međunarodna noć šišmiša

  • Međunarodna noć šišmiša
31.
Kolovoz
2015.

Međunarodna noć šišmiša

Pozivamo Vas na Međunarodnu noć šišmiša u ZOO Osijek, u petak, 04. rujna 2015. u 19:00 satiNoć šišmiša je prigoda da građani upoznaju šišmiše, jednu od najugroženijih skupina životinja, koja u svijetu broji čak 1150 vrsta.

Ugroženo je gotovo 180 vrsta šišmiša zbog uništavanja njihovih staništa.

U Hrvatskoj ih živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.


Međunarodna noć šišmiša obilježava se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi i važnosti zaštite šišmiša zbog pada njihove brojnosti u svijetu. Različitim aktivnostima nastoji se upoznati javnost s ulogom šišmiša u ekosustavu, razlozima njihove ugroženosti i potrebi zaštite, kao i s načinima kako se može postići skladan suživot.

Prigodni se programi od 1997. organiziraju u više od 30 zemlja Europe i svijeta koje su potpisale sporazum o zaštiti šišmiša, kako bi podigle svijest javnosti o potrebi njihove zaštite.

Međunarodna noć šišmiša u petak se održava i u noćnoj atmosferi osječkog Zoološkog vrta, od 19 do 23 sata. Sve o jedinim letećim sisavcima – šišmišima posjetitelji mogu saznati od mladih stručnjaka – članova Udruge studenata biologije „ZOA“ iz Osijeka, koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.

U zabavnom dijelu mališani će uživati u maštovitim šišmiš – radionicama s kostimiranim animatorima igraonice „Moltonko“ iz Osijeka, te s članovima Udruge izviđača „Slavonski hrast“ također iz Osijeka, koji će organizirati metloboj.

Za osvježenje u vidu šišmiš-koktela će se pobrinuti kreativni koktel-majstori iz ZOO hotela...

Kompa će voziti također do 23:00 sata (do konca programa).

Cijena ulaza je 25,00 kuna.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više