Zoo vrt Osijek
ENG

EDUKATIVNI ORMARIĆ

  • EDUKATIVNI ORMARIĆ
16.
November
2020.

EDUKATIVNI ORMARIĆ

Znate li koliko je vremena potrebno da bi se u prirodi razgradile pojedine vrste otpada? Za plastične vrećice je potrebno od 450 do 1000 godina, a za staklo čak do 4000 godina!

U neposrednoj blizini dječjeg igrališta u ZOO vrtu postavili smo zanimljiv, ali prije svega vrlo sugestivan, edukativni ormarić, a u kojemu možete prepoznati i pronaći sve ono s čim se svakodnevno susrećemo. Naime, činjenica je kako svakodnevno stvaramo velike količine otpada, tako što određeni proizvod jednostavno potrošimo i odbacimo ne ramišljajući što se dalje događa s tim smećem.

Želimo li biti odgovorni, te ne zagađivati prirodu, koja nije smetlište, moramo misliti na budućnost. A to nam nalažu zdrav razum, briga za zdravlje i europska pravila koja valja poštivati. Mnoge europske zemlje, pa tako i Republika Hrvatska, odvojeno prikupljaju i recikliraju veliki postotak svojega otpada koji zagađuje tlo, vodu i zrak.

Upravo zato smo postavili ovaj edukativni ormarić kako bismo mališanima, a tako i njihovim roditeljima, ukazali na važnost promjene odnosa prema otpadu, a koji svi moramo usvojiti.

Stoga, zastanite pored ovog ormarića i objasnite djeci koliko je važno čuvati okoliš, ne bacati otpad u prirodu i koristiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, odnosno usvojiti naviku recikliranja. To ne predstavlja nikakav napor, a priroda će Vam biti zahvalna!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više