Zoo vrt Osijek
ENG

DOĐITE NA MEĐUNARODNU NOĆ ŠIŠMIŠA

  • DOĐITE NA MEĐUNARODNU NOĆ ŠIŠMIŠA
24.
Kolovoz
2023.

DOĐITE NA MEĐUNARODNU NOĆ ŠIŠMIŠA

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu manifestaciju Međunarodnu noć šišmiša, koja će se održati u ZOO vrtu Osijek u subotu, 2. rujna 2023. u vremenu od 19:00 do 21:00 h.
Noć šišmiša je prigoda upoznati javnost s jednom od najugroženijih skupina životinja, koja u svijetu broji više od 1400 vrsta.
Ugroženo je gotovo 180 vrsta šišmiša zbog uništavanja njihovih staništa.
U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.
Međunarodna noć šišmiša obilježava se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi i važnosti zaštite šišmiša zbog pada njihove brojnosti u svijetu. Različitim aktivnostima nastoji se upoznati javnost s ulogom šišmiša u ekosustavu, razlozima njihove ugroženosti i potrebi zaštite, kao i s načinima kako se može postići skladan suživot.
Međunarodna noć šišmiša održava se u noćnoj atmosferi osječkog Zoološkog vrta, od 19 do 21 sat. Sve o jedinim letećim sisavcima – šišmišima posjetitelji mogu saznati od mladih stručnjaka s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji će održati prezentaciju i potragu za šišmišima s bat-detectorom.
U zabavnom dijelu za mališane smo pripremili balon show, profesionalni facepainting, kao i maštovite šišmiš – radionice, te igre s Batmanom, Wednesday Addams, prekrasnom princezom i Noćnim Leptirom ( kostimiranim animatorima "DALAL").
Kompa će voziti do 22:00 sata, a cijena ulaza je 5 €.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više