x

60g ZOO vrta!

Klikni i pogledaj promotivni film snimljen povodom 60 godina postojanja ZOO-vrta Osijek.

Zoo vrt Osijek
ENG

Svjetski dan ptica selica 2018

  • Svjetski dan ptica selica 2018
08.
Svibanj
2018.

Svjetski dan ptica selica 2018

Svjetski dan ptica selica u svijetu se obilježava već 25 godina, a ZOO vrt Osijek ovom se globalnom pokretu pridružio prije četiri godine.

Ovom edukativnom kampanjom želi se probuditi svijest javnosti o očuvanju ptica selica koje se suočavaju s brojnim problemima na svojim dugim putovanjima.

Ove godine kreće svjetska kampanja o migratornim pticama cijele planete - afričko-euroazijskim, istočno-azijskim, australskim i američkim selicama.

Obzirom da ptice ne migriraju istoga dana, Svjetski dan ptica selica obilježava se na različite datume diljem svijeta - većina događaja održava se oko "tradicionalnog" datuma, 10. svibnja, obilježava se i u listopadu u Latinskoj Americi ili na Karibima.

Svjetski dan ptica selica obilježit će se u ZOO vrtu Osijek u četvrtak, 10. svibnja, s početkom u 09:00 sati, a edukativnim radionicama bit će nazočno 50-ak učenika četvrtih razreda Osnovne škole Ivan Filipović iz Osijeka.

Inače, ovo je jedini međunarodni obrazovni program koji naglašava i slavi migraciju gotovo 350 vrsta ptica selica između staništa gniježđenja u Sjevernoj Americi i nepristupačnih područja u Latinskoj Americi, Meksiku i Karibima, a svake godine istražuje se drukčiji aspekt ptica selica i njihovo očuvanje.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više