x

60g ZOO vrta!

Klikni i pogledaj promotivni film snimljen povodom 60 godina postojanja ZOO-vrta Osijek.

Zoo vrt Osijek
ENG

Obilježen Svjetski dan zaštite životinja

  • Obilježen Svjetski dan zaštite životinja
04.
Listopad
2017.

Obilježen Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježen je i ove godine u ZOO vrtu Osijek, gdje se, između ostaloga, moglo čuti kako svaki dan, uglavnom zbog djelovanja čovjeka, nestanu brojne životinjske vrste, a najugroženije su morske kornjače, gorile, pande, slonovi, kitovi, tigrovi....

Tim povodom učenici 7. razreda O. Š. A. Mihanovića poslušali su kratko predavanje edukatorice Tatjane Elez, prof., o ugroženosti životinjskih vrsta u svijetu i zaštiti divljih svojti u Hrvatskoj.

Nakon toga su oni sami održati power point prezentacije o svojim kućnim ljubimcima (kako se brinu o njima i kako bi im izgledao život bez njih) s ciljem pokazati privrženost životinjama i etički djelovati, odnosno razvijati osjećaj brige i solidarnosti sa životinjama.

Pod vodstvom Srđana Ferenčaka, prof. iz Udruge ISKRA Waldorfska inicijativa, učenici su sudjelovali u debati na temu „ZOO vrt – da ili ne“, s ciljem uključiti ih u aktivni pristup ovoj aktualnoj bioetičkoj temi, potičući njihovo kritičko i divergentno mišljenje.

Waldorfski učitelj, Kristijan Hranić, je s učenicima odradio umjetničku radionicu crtanja i slikanja životinja, te tako omogućio sasvim drugi vid doživljaja životinje.

ZOO je vrvio i ponosnim malim posvojiteljima iz osječkog eko – vrtića i eko-osnovne škole . Četiri starije skupine Eko dječjeg vrtića „Mak“ iz Osijeka su na ovaj dan odlučili pokazati svoju naklonost stanovnicima ZOO vrta. Skupina „Bubamare“ posvojila je žirafu Johana, „Ježići“ žirafu Edgara, „Zvjezdice“ su posvojile smeđeg medvjeda, a „Ribice“ jaguara.

Učenici 2. a) i 2. b) razreda O.Š. August Šenoa posvojili su žirafu.

Sudionici ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja dobili su prigodan info- letak ZOO vrta Osijek o ovom značajnom eko-datumu.

Vjerujemo da su nakon ovakvog posjeta ZOO-u djeca dobila nove poglede na temu životinja i odnosa prema njima.

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više