x

60g ZOO vrta!

Klikni i pogledaj promotivni film snimljen povodom 60 godina postojanja ZOO-vrta Osijek.

Zoo vrt Osijek
ENG

Na Uskrsni ponedjeljak otvorena sezona u ZOO-u

  • Na Uskrsni ponedjeljak otvorena sezona u ZOO-u
23.
Travanj
2019.

Na Uskrsni ponedjeljak otvorena sezona u ZOO-u

Manifestacija "Uskrsni ponedjeljak u ZOO vrtu Osijek" i lijepo sunčano vrijeme ove su godine na lijevu obalu Drave privukli do sad najveći broj posjetitelja. Prigodni je program zabavio mališane, ali i odrasle zaljubljenike u životinjski svijet.

Uskrsni zeko je, već po tradiciji, djeci dijelio čokoladna jaja i bombone, dok su timaritelji dijelili pisanice životinjama koje i inače konzumiraju jaja, a to su nosati rakuni, merkati, makaki, čimpanze, medvjedi i gorske kune. Ove smo godine pripremili i jedno novo edukativno-zabavno događanje u edukacijskoj učionici, gdje je naš akvarist/terarist, Zlatko Lončar, strpljivo objašnjavao mališanima i njihovim roditeljima razlike između divljeg zeca i kunića. Tako se moglo čuti da divlji zec ima duže uši i prednje i stražnje noge i da ga je nemoguće pripitomiti, dok je kunić puno nježnije građe i mirnijeg temperamenta. Također, ukoliko vidite mladog divljeg zeca, nemojte ga nikako dirati, jer bi poprimio Vaš miris, i majka bi ga tada odbacila.

Još je jedan i više nego uspješan Uskrsni ponedjeljak iza nas, a mi zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom na najljepši način obilježili početak sezone u ZOO Osijek!

Pokroviteljstvo

Postanite posvojitelj životinja ili sponzor Zoološkog vrta

Postanite posvojitelj životinja

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost posvojenja...

više

Postanite sponzor Zoo vrta Osijek

Zoološki vrt Osijek potaknut dugogodišnjom tradicijom europski zoo vrtova, 2011 godine uvodi mogućnost sponzoriranja...

više